Op woensdagavond 14 december ondertekenen de samenwerkingspartners Duurzame Daden Rotterdam, waaronder VVe010,  een samenwerkingsovereenkomst. Er zullen onder meer 350 woningen van particuliere woningeigenaren worden aangepakt op gebied van energiebesparing.

De ondertekening vindt plaats tijdens de GroeneConferentie van het Rotterdams Milieucentrum om 20.00 uur in Het Schieblock, Schiekade 189.

 

Duurzame daden wil 2 labelsprongen en
2500 woningen energiezuiniger maken

 

Het Rotterdamse consortium Duurzame Daden heeft een Greendeal gesloten met het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarmee ze de uitdaging aangaan om de komende 3 jaar 2500 bestaande woningen te verduurzamen met 2 labelstappen (labels laten zien hoe energiezuinig een woning is zoals ook bij een ijskast of een auto). Er zullen 2150 huurwoningen en 350 woningen van particuliere woningeigenaren worden aangepakt. In totaal 2500 woningen! 

In het consortium Duurzame Daden werken de corporaties Havensteder, Woonbron, Woonstad, Woningbouwvereniging Hoek van Holland met Waifer, VvE010, gemeente Rotterdam en het Warmtebedrijf Rotterdam samen. 

 

´Het duurzaam renoveren van deze 2500 woningen zal als een vliegwiel dienen voor het opdoen van kennis en ervaring met duurzaam renoveren. Het delen van deze kennis met particuliere woningeigenaren, huurders van corporatiewoningen en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) heeft een prominente plaats in het project, aldus de initiatiefnemers en ´zullen er aantrekkelijke financiering – en uitvoerprogramma’s worden ontwikkeld en aangeboden die bewoners en VvE’s helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning. 

 

Een grote informatiecampagne zal hiervoor worden opgezet. Naast het energiezuiniger maken van 2500 Rotterdamse woningen heeft Duurzame Daden ook de ambitie om de levering van energie te ‘vergroenen’. De aansluiting van de bestaande bouw op restwarmte speelt hierin een belangrijke rol.


Bron: De Havenloods

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl