VvE’s kunnen met de nieuwe financieringsmogelijkheden van het Energiebespaarfonds een lening met een looptijd van 30 jaar afsluiten. Dat maakt grotere investeringen voor VvE’s ook aantrekkelijk, maar zijn ze altijd verstandig?

De nieuwe langlopende leningen zijn een aanvulling op de huidige leningen met een looptijd van 10 en 15 jaar. De nieuwe leningen zijn beschikbaar voor VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen. De aflossing wordt gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten dalen.

In het Dagblad van het Noorden geeft Marco Attema van gemeente Assen aan blij te zijn met de nieuwe mogelijkheden. De provincie Drenthe heeft vorig jaar bij wijze van pilot al garant gestaan voor de Assense flat Ellen voor een lening aan de VVE (Vereniging van Eigenaren) aldaar. Attema denkt dat verduurzaming nu ook voor andere appartementgebouwen beter mogelijk wordt.

In hetzelfde artikel stelt René ter Veer van het bedrijf AE Duurzaam voor om niet geheel te richten op Nul op de Meter. Het gaat er om stappen te nemen, maar maak die stappen niet zo groot dat ze financieel onhaalbaar en onrendabel worden. Je kunt stappen nemen in energiebesparing door isolatie van leidingen en aanbrengen van dubbel glas.
Lees meer op DBVHN.

, , , , ,
Latest Posts from VVE duurzaam.nl