eVita HRe®-ketel van Remeha luidt nieuw tijdperk in

Remeha introduceert als eerste fabrikant ter wereld een HR-ketel die behalve warmte en warm water ook elektriciteit levert. De eVita van de Nederlandse cv-ketelfabrikant is een privé-energiecentralee die zorgt voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast besparen huishoudens met de eVita HRe®-ketel tot 25% op hun totale energierekening.
Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: tn_eVita dicht M Gloss Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: tn_eVita%20rechts%20dicht
Bovenstaande foto’s tonen de eVita van buiten en van binnen. 

Na VR (Verbeterd Rendement) en HR (Hoog Rendement) is de HRe®-ketel (‘e’ voor elektriciteit) de volgende stap in de ontwikkeling van warmtetechnologie. Met de eVita van Remeha

beschikken huishoudens over een persoonlijke energiecentrale. De eVita is voorzien van een gasaangedreven Stirling zuigermotor. Deze begint elektriciteit te leveren als de verwarming aanslaat. Wanneer de vraag in huis lager is dan de elektriciteitsproductie, dan wordt de stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De meeste energiemaatschappijen geven hiervoor een terugleververgoeding, wat consumenten een besparing oplevert.

Gemiddeld kan de eVita voorzien in 65% tot 75% van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte. Daarmee past deze wereldprimeur in de maatschappelijke trend naar meer lokale opwekking van energie.

Lagere energierekening en CO2-uitstoot
Door zelf elektriciteit op te wekken met de eVita kunnen huishoudens tot 25% op hun energierekening besparen. Bij een huishouden met een gasverbruik van 2000 kubieke meter per jaar is de jaarlijkse besparing circa 410 euro.

De eVita heeft een extreem hoog rendement van ruim 140%. Gebruik van de HRe®-ketel levert een jaarlijkse CO2-reductie per woning op van circa 1000 kg CO2. Dit is vergelijkbaar met ongeveer vier maanden de auto laten staan. Ten opzichte van de elektriciteit die een elektriciteitscentrale opwekt is de CO2-reductie circa 60%. Om die reden komt de eVita bij aanschaf in aanmerking voor een overheidssubsidie (subsidie Duurzame Warmte) van vierduizend euro. Daarnaast bieden diverse gemeenten aanvullende subsidies en financieringsmogelijkheden.

Intelligent Energy
“Consumenten kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid en voor hun portemonnee, zonder concessies te willen doen aan hun wooncomfort,” zegt David Coenen, directeur Nederland van Remeha. “Met de eVita sluiten we aan bij die ontwikkeling. Onder de noemer Intelligent Energy ontwikkelt Remeha een reeks producten die slimmer omgaan met energie en daardoor zorgen voor een lager energieverbruik, CO2-uitstoot en energierekening. De Remeha eVita kan ook worden gecombineerd met de Remeha ZentaSOL zonneboiler, waardoor de CO2-reductie nog hoger wordt.”

De eVita is de afgelopen jaren uitgebreid getest bij enkele honderden huishoudens in Nederland. De nieuwe HRe®-ketel wordt geleidelijk geïntroduceerd, omdat installateurs bij Remeha eerst een certificering voor de nieuwe technologie moeten behalen.

De eVita is toepasbaar in nieuwbouw of bestaande bouw. Zowel in uiterlijk als in het dagelijks gebruik is er geen verschil met een normale HR-ketel. Gebleken is dat de besparing het grootst is bij huishoudens met een gemiddeld tot hoge warmte- en warmwaterbehoefte. Via de website van Remeha (www.remeha.nl/intelligentenergy) kunnen consumenten nagaan welke besparing de eVita in hun woonsituatie kan opleveren.


Over Remeha B.V.
Remeha ontwikkelt en produceert innovatieve en energiezuinige producten op het gebied van warmte en warmwatercomfort voor particuliere woningen en de woning- en utiliteitsbouw: cv-ketels, (zonne)boilers, thermostaten, warmtepompen en aanverwante techniek. Met ruim 400 medewerkers in Nederland is Remeha, opgericht in 1935, uitgegroeid tot een vooraanstaand fabrikant van warmtetechnologie met productie- en verkooplocaties in meerdere Europese landen. Remeha is een van de grote internationale merken van BDR Thermea, dat met ruim 6.400 medewerkers vorig jaar een jaaromzet realiseerde van ca. € 1,8 miljard. BDR Thermea, met het hoofdkantoor in Apeldoorn, is een dynamische organisatie met diverse merken, productielocaties en verkoopkantoren verspreid in heel Europa. Meer informatie staat op: www.remeha.nl.

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl