Isolatie van woningen was in de bouwjaren voor 1990 namelijk nog niet zo ingeburgerd. Het loont voor huiseigenaren om nu alsnog te investeren in isolerende maatregelen.

Op zaterdag 19 november start de campagne ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’.

Theatergroep Wijland zet tussen 13.00 en 16.00 uur het Stadhuisplein op z’n kop. Zij laten Zoetermeerders op een hilarische manier ontdekken hoe makkelijk energie besparen kan zijn. Ondertussen verloten ze 15 Zjools. Dat zijn handige apparaatjes om direct je energiegebruik te zien.

Tijdens de eerste voorstelling van Wijland verricht Hans Haring (wethouder Duurzaam Zoetermeer) rond 13.30 uur de opening van de campagne. Met deze campagne promoot de gemeente Zoetermeer het nemen van isolerende maatregelen door eigenaren van huizen en appartementen gebouwd voor 1990. 

 

Waarom deze campagne 
“Isolatie van woningen was in de bouwjaren voor 1990 namelijk nog niet zo ingeburgerd. Het loont voor huiseigenaren om nu alsnog te investeren in isolerende maatregelen”, aldus wethouder Haring. “Juist voor deze situaties bestaat de subsidie Duurzaam Zoetermeer.” Deze subsidie vergoedt 25% van de kosten met een maximum van EUR 2.500,- per woning. 

Persoonlijke informatie 
De website www.zoetermeerplezier.nl ondersteunt de campagne ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’. Er is uitleg te vinden over de campagne, de subsidie Duurzaam Zoetermeer en de vele mogelijkheden rond isoleren van woningen. Zoetermeerders met huizen gebouwd voor 1990 krijgen ook via deze website gratis toegang tot het Woningdossier van Meer Met Minder Energie, het nationale energiebesparingsprogramma. Daarmee krijgen ze een persoonlijk inzicht in de effecten van energiebesparende maatregelen bij hun eigen woning. Dat kan gaan om bijvoorbeeld vloer- of dakisolatie, gevelisolatie of een vegetatiedak. 

Het Stadsnieuws publiceert de activiteiten en aanbiedingen van de campagne ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’ tijdens de looptijd van de campagne. 

 

Als onderdeel van de campagne ontvangen huiseigenaren twee maal een persoonlijke mailing die hen wijst op de mogelijkheden die er voor hun woning zijn. Na de mailings volgt er in een aantal wijken een EnergieBuurtBeurs. Daar kunnen huiseigenaren terecht voor meer informatie over isolatiemogelijkheden. 

 

Onderdeel van Duurzaam Zoetermeer 
De campagne ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’ is onderdeel van het programma Duurzaam Zoetermeer. Dit programma initieert en stimuleert maatregelen voor een duurzaam Zoetermeer. Hiermee wil Zoetermeer een van de voorbeeldsteden in Nederland zijn als het gaat om een duurzame stad, met een realistische aanpak. Ondermeer door het toevoegen van duurzame kwaliteit aan onze eigen gemeente. 

De campagne loopt tot eind 2013. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 16 augustus 2014. Als het budget op dreigt te raken wordt dit op tijd bekend gemaakt. 

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl