Eigenaren die voor hun woning energiebesparende maatregelen willen treffen kunnen ook dit jaar nog gebruikmaken van de premieregeling voor energiebesparende maatregelen voor woningen. 

Hiervoor is op dit moment een extra bedrag van € 100.000 beschikbaar.

De regeling Meer met minder is medio 2010 ingevoerd. De premie van het rijk is per 1 januari 2012 beëindigd, maar de Zeeuwse gemeenten en de provincie willen de actie echter ook in 2012 voortzetten totdat het budget besteed is. Afgelopen jaar bleek de regeling een succes (64 premies zijn inmiddels op Schouwen-Duiveland uitgekeerd).Om die reden hebben burgemeester en wethouders besloten om deze regeling in principe nog maximaal een jaar (tot 1 januari 2013) voort te zetten. De regeling eindigt op het moment dat het budget van € 100.000 is besteed.

Voor de aanvraag is het noodzakelijk om het actuele energielabel voor de woning door deze adviseurs te laten vaststellen. Daarnaast is het nodig om ook het energielabel na woningverbetering te bepalen.

De hoogte van de premie is afhankelijk van het aantal verbeteringen van het energielabel van de woning
Als de energiemaatregel zorgt voor 1 labelverbetering (bijv Van D naar C-niveau) kan een bedrag van € 700 aangevraagd worden. Leveren de maatregelen twee of meer labelverbeteringen op (bijv van D naar B of A), dan kan de aanvragen een premie van € 1400 ontvangen.

Bron: Gemeente Schouwen-Duiveland

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl