Woningeigenaren in Amersfoort die in 2012 energiebesparende maatregelen willen nemen, kunnen nu nog profiteren van een subsidieregeling die in 2011 afloopt. Door voor 24 december 2011 contact op te nemen

met 0800-0900200 (met de vermelding Amersfoort Energie), kunnen inwoners van Amersfoort de subsidie van maximaal 750 Euro reserveren voor 2012. De actie is een initiatief van het Amersfoortse platform ‘Energiebesparing in de wijk

 

Op 31 december 2011 eindigt de landelijke regeling Meer Met Minder. Dit is een tijdelijke stimuleringsregeling voor energiebesparende voorzieningen aan woningen. De regeling is bedoeld voor particuliere huiseigenaren die investeringen in energiebesparende maatregelen in de woning willen doen, op basis van een maatwerkadvies.

Voor 24 december

Burgers van Amersfoort die voor 24 december 2011 telefonisch contact opnemen, kunnen hiermee hun subsidiebedrag nog veilig stellen. Er komt dan een energieadviseur bij hen langs om het energielabel van de woning vast te stellen. Het label wordt vervolgens aangemeld bij het officiële landelijke register van Meer met Minder (MMM). Tegelijkertijd wordt er bij Meer Met Minder een subsidie aangevraagd voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen van maximaal  € 750,-. Men krijgt een bewijs van het energielabel en de subsidiereservering thuisgestuurd.

Kosten

Het verkrijgen van een energielabel kost eenmalig € 75,-. De reservering van de subsidie bedraagt € 45,-. Dit laatste bedrag hoeft alleen betaald te worden als men daadwerkelijk gebruik maakt van de subsidie. Men loopt dus geen enkel financieel risico.

Gerelateerde links

 
Bron: Gemeente Amersfoort
Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl