Ook in 2012 kunnen woningeigenaren uit de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neder Betuwe, Neerijnen, Lingewaal, Tiel en Zaltbommel subsidie voor het isoleren van hun woning aanvragen bij de gemeente. De bijdrage is bedoeld voor het isoleren van het dak, de buitenmuur en/of de vloer.

Besparing
Niet alleen is het isoleren van de woning goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Een goed geïsoleerd huis levert al gauw honderden euro’s per jaar aan besparing op. Zo is het mogelijk dat de investering van muurisolatie binnen drie jaar terugverdiend wordt.
Voorwaarden
De subsidie kan worden aangevraagd door woningeigenaren uit bovengenoemde gemeenten voor een woning die vóór 1980 is gebouwd en met een maximale WOZ-waarde van € 350.000 (peildatum 1 januari 2009). De maximale vergoeding is € 500 en maximaal een derde van de investering. De voorwaarden staan op de gemeentelijk websites.
Als eigenaren de handen ineenslaan en samen bij één uitvoerder een aanvraag indienen, dan kan dat mogelijk extra voordeel opleveren in de uitvoering.
Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie kan gemakkelijk via de website van de betreffende gemeente. Op de website staat een aanvraagformulier dat eenvoudig is te downloaden. Algemene informatie over woningisolatie kunt u vinden op de website: www.woningisolatie.nu.

Meer informatie via Regio Rivierenland, woningisolatie, mevrouw J. Wouters, (0344) 63 85 67 (bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag van 09.00-14.30 uur), of kijk op de gemeentelijke website.

 

Bron: Gemeente Lingewaal

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl