De vereniging Vragender Duurzaam organiseert op 28 juni een Duurzame Huizenroute voor haar leden en voor andere geïnteresseerden. Het dorp Vragender is één van de acht kernen van de gemeente Oost-Gelre.

Je kunt bij vier leden van de vereniging zien hoe zij energie bewust bezig zijn. Ze laten hun installaties zien en geven uitleg. Na de rondleiding kun je aan de keukentafel, met een kopje koffie of thee erbij, nog vragen stellen over hoe ze een en ander voor elkaar hebben gekregen.
1. huis helemaal energieneutraal gemaakt door o.a. zonnepanelen, aardwarmte en WTW. Bekijken: warmtepomp

2. energieneutrale woning in aanbouw met warmteopslag onder de woning, geen gasaansluiting. Bekijken: leidingwerk ruwbouw woning

3. veldopstelling van zonnepanelen. Verder een zwembad dat verwarmd wordt door een houtkachel met warmtewisselaar die buiten staat.  Bekijken: Veldopstelling zonnepanelen warmtewisselaar

4. zonnepanelen op het dak van de woning. Bekijken: via de computer en een app op telefoon de resultaten van de zonnepanelen.

Is uw interesse gewekt dan kunt u zich opgeven via Vragender Duurzaam.

, , ,