Op 29 oktober tussen 10:00 uur en 16:00 uur stellen diverse eigenaars hun duurzame veluwse woning open. Van Wapenveld tot Putten en van Vaassen tot Ermelo zijn er huizen met duurzame en energiebesparende oplossingen te bezoeken. Geen verkoopverhaal maar echte ervaringen over duurzaam en energiezuinig bouwen en wonen. Er hebben zich tot nu toe al, twintig deelnemers aangemeld verspreid over de hele Noord-West Veluwe. Een overzicht van de huizen is te vinden op de website van Veluwe Duurzaam. Met de routeplanner is het eenvoudig om een route langs diverse woningen uit te stippelen. Aan de huizenroute wordt meegewerkt door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. 

Deelnemers 
De duurzame oplossingen zijn per huis verschillend. Zo maakt familie Tigchelaar uit Putten o.a. gebruik van een houtgestookte CV en een hotfill wasmachine. Familie Karsemeijer uit Hulshorst heeft een duurzaam zelfgebouwd houten huis en de heer van Manen uit Ermelo heeft een 2100 kg massieve speksteenkachel met oven. Ook een aantal agrarische bedrijven doet mee. Zij vertellen u graag over maatregelen die zij genomen hebben zoals het verwarmen van stallen met biomassa. 

Route plannen 
Op de website van Veluwe Duurzaam vindt u alle deelnemende huizen. Dankzij het kaartje kunnen bezoekers hun route langs de duurzame huizen eenvoudig plannen. Bezoekers dienen er wel rekening mee houden dat zij zich voor sommige huizen in moeten schrijven. Het mooie aan de huizenroute is dat de eigenaren zelf het verhaal vertellen. Zij hebben ervaring en een realistische kijk. De organisatie van de duurzame open huizenroute hoopt op een stormloop van bezoekers op 29 oktober. Op deze dag kan er in korte tijd veel ervaring worden opgedaan in duurzaamheid. 

Veluwe Duurzaam


De Duurzame Open Huizenroute is onderdeel van de klimaatcampagne Veluwe Duurzaam. De klimaatcampagne is een samenwerking van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Het doel van de campagne is om duurzaam bouwen, wonen en werken te stimuleren. De klimaatcampagne omvat een aantal acties zoals een Foto & Film Wedstrijd en de Energiebeurs Veluwe Duurzaam op 18/19 november in Nunspeet. Een uitgebreid overzicht van de activiteiten is te vinden op www.veluweduurzaam.nl

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl