Op zaterdag 24 maart openen de 9 duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen voor de vierde keer de deuren voor het publiek. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers langsgaan bij de demowoningen om alles te weten te komen over duurzaam bouwen en verbouwen. Onder de bezoekers van de demowoningen worden 5 gratis maatwerkadviezen van Duurzaam (T)huis verloot.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden.

Veel bewoners van de duurzame demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt in het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente geeft nog steeds subsidie t.w.v. € 150,- op het maatwerkadvies. Bewoners betalen slechts € 200,-. Bezoekers aan de Open Dag maken kans op een gratis maatwerkadvies van Duurzaam (T)huis. Reden te meer om eens een kijkje te nemen in één van de duurzame demowoningen op 24 maart.

De Open Dag van de Duurzame Demowoningen valt samen met de Open Huizen route van de lokale makelaars. Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunnen belangstellenden terecht op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.

Similar Posts
Latest Posts from VVE duurzaam.nl