nieuwsbrief vveduurzaam ontvangen? meld nu aan

Extra geld voor isolatie van koopwoningen in Tiel

De subsidieregeling voor huiseigenaren die hun woning laten isoleren is zo succesvol, dat er extra geld beschikbaar is gekomen. Hierdoor kunnen ook nieuwe aanvragers rekenen op een maximale bijdrage van 500 euro voor het isoleren van vloer, dak of gevel.

Gemeente Tiel heeft van de provincie eind 2010 een fiks bedrag gekregen om tot halverwege dit jaar isolatiemaatregelen te subsidiëren. Dit bedrag is grotendeels uitgekeerd. Ruim 150 woningeigenaren kregen geld omdat ze hun huis lieten isoleren of zelf deze klus uitvoerden.

Gelukkig eindigt het niet na deze eerste ronde. Dankzij een tweede bijdrage van de provincie is er zelfs een groter budget beschikbaar. Tot medio 2013 kunnen woningeigenaren die hun huis zelf bewonen een aanvraag indienen. Voorwaarden zijn onder meer dat de woning vóór 1980 is opgeleverd en dat het huis in het peiljaar 2009 een WOZ-waarde van maximaal 350.000 euro had.

Isoleren is een investering die snel is terugverdiend. Met spouwmuurisolatie van een hoekwoning bij voorbeeld bespaart een huishouden jaarlijks gemiddeld 40% op de stookkosten. Isolatie van een begane grondvloer scheelt circa 160 euro aan stookkosten per jaar.
En isoleren is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee. Het woont ook een stuk behaaglijker.
Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op de pagina subsidie isolatie koopwoning.

De meest relevante berichten voor uw woonplaats?

1. kies provincie  2. kies plaats

1. kies provincie:

perprovincie

Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Zuid-Holland Utrecht Zeeland

nu op Duurzame Gemeente

nu op ECOCOOL.nl

Nieuwsbrief VVEduurzaam

Elk kwartaal de vveduurzaam.nl e-nieuwsbrief

banner-mvg-150x100

over VVEduurzaam

VVEduurzaam is een informatieplatform voor vve's en hun beheerders.

In Nederland zijn meer dan 100.000 Verenigingen van Eigenaren.
Het zou een mooie bijdrage tot verduurzaming van de bestaande bouw zijn, als die VVE's zouden overgaan tot het nemen van duurzame maatregelen.
Alleen al in een grote stad als Den Haag zijn er volgens de gemeente actieve 20.000 VVE's!

Info per onderwerp

Elke VVE kan starten met verduurzaming door energiebesparing, bijvoorbeeld door isolatie, verwarming of verlichting in de gemeenschappelijke ruimten.
Daarna zijn er mogelijkheden tot opwekking van duurzame energie die het gezamenlijke pand biedt (bijvoorbeeld voor zonne-energie, op het dak).

Tenslotte moet er aandacht zijn voor duurzaam onderhoud, inclusief gebruik van duurzame materialen (bijvoorbeeld een groen dak).

Info per plaats

Er is info per gemeente via de kaart of tik in de adresbalkde plaatsnaam in: vveduurzaam.nl/gemeentenaam.

De info van VVEduurzaam kan bestuurders, leden en beheerders van de VVE helpen te verduurzamen en kan hieroe ingebracht worden in de ledenvergadering.

Zoekt u bepaalde informatie en kunt u die hier nog niet vinden: laat het weten dan gaan we op zoek.

Voor gemeenten, bedrijven en organisaties

Gemeenten kunnen de informatie die zij voor vve's beschikbaar willen maken, laten plaatsen op een eigen pagina. Die wordt duidelijk zichtbaar gemaakt op de vveduurzaam.nl van die plaats.

Lees meer over hoe u gebruik kunt maken van VVEduurzaam als gemeente of provincie of als bedrijf of organisatie.

Is dit een interessante site voor uw bezoekers?
Neem dan een link op naar vveduurzaam.nl en laat het ons weten, dan plaatsen we graag een link terug.

vveduurzaam.nl is een initiatief van
KasbecK Duurzaam

vveduurzaam.nl wordt gemaakt met groene stroom van

greenchoice groene stroom voor vve duurzaam .nl

vveduurzaam.nl wordt groen gehost door Web-Oke via
VVE duurzaam wordt groen gehost door Web-Oke via Cleanbits.