duradis - duurzaam meerjaren onderhoudsplan

Duradis – duurzaamheid voor vastgoed

Bij het bouwen van vastgoed wordt vaak alleen naar de stichtingskosten gekeken – u heeft immers een bepaald budget waarbinnen gebouwd moet worden. Maar als u zich realiseert dat de exploitatiekosten vaak het vijfvoudige daarvan bedragen, is het slim om vóóraf duurzame keuzes te maken.

Bij Duradis geloven we om veel redenen in duurzaam bouwen. Maar vooral omdat het onze klanten waardevast vastgoed en dus duurzaam rendement oplevert. Daarom kijken wij, naast de stichtingskosten, ook naar de financiële gevolgen van alle keuzes in de ontwerpfase van uw gebouw. Want niet alleen de huurprijs of de bouwkosten zijn relevant, maar ook de kosten tijdens gebruik: voor energie, schoonmaak, (bouwkundig) onderhoud, beveiliging, bouwkundige aanpassingen en parkeerkosten.

De totale kosten tijdens de levensduur worden afgewogen en op elkaar afgestemd. Daarvoor hebben wij het Life Cycle Costing-rekenmodel ontwikkeld. De consequenties van te maken keuzes worden met verschillende scenario’s voor u inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u de juiste financiële afweging maken en op termijn voordeel behalen!

Duurzaam meerjarenonderhoudsplan – DMOP

Keuzes maken voor de lange termijn? Kies dan voor ons duurzame meerjarenonderhoudsplan.
Daarbij rekenen we voor u door welke kostenbesparingen u kunt realiseren door bijvoorbeeld vroegtijdig over te stappen op led-verlichting of zuinige installaties, extra te investeren in energiebesparende maatregelen of isolatie.

Moet het dak vervangen worden? Wij rekenen voor u uit welke kosten extra isoleren met zich meebrengt en welke energiebesparing daar tegenover staat. Of investeer in het aanbrengen van valbeveiliging, zodat klein onderhoud later uitgevoerd kan worden zonder de kosten van dure steigers. Ook kunnen we berekenen hoeveel energiekosten u bespaart door te kiezen voor zonnepanelen.

Onze jarenlange ervaring verzekert u van een goed onderbouwd meerjarenonderhoudsplan en bijpassende reële begroting. Zodat u heldere keuzes kunt maken in investeringen op de korte termijn, die geld opleveren op de lange termijn. Zo wordt uw vastgoed duurzaam.